Η Παλιά Φάβα
  • Facebook
  • Search ...
  • Αρχική
  • Μενού
  • Νέα
  • Επικοινωνία

Τι έγραψε το Βήμα Gourmet για τη Παλιά Φάβα

Η Παλιά Φάβα
11 years ago

Καθημερινή βράδυ, στα εστιατόρια της γειτονιάς, άδεια τραπέζια. Στην αυλή της Ντίνας, πάλι, ο Μαξ -το κανίς- επί της υποδοχής, δεν προλαβαίνει τα γαυγίσματα.

Η Ντίνα, σε ένα απόλυτο one woman’s show μοιράζει ρακές, πακετάκια για το σπίτι «να το πάρεις αύριο στο γραφείο, δεν πετιέται τέτοιος κόκορας!», πειράγματα, ευφυολογήματα, χαμόγελα και μαλώματα, νουθεσίες κι αγκαλιές και ντοματοκεφτεδάκια όλο δυόσμο -που μόλις βγήκαν από το τηγάνι.

Εξαφανίζεται πάλι πίσω από τις σχάρες της -σε λίγο βγαίνουν οι πιο αριστοτεχνικά ψημένες σαρδέλες της πόλης- τα τηγάνια και τις κατσαρόλες της, μόλις τώρα έβαλε να ξαναγεμίσει κολοκύθια που έφτασαν νύχτα από το μποστάνι της στη Σαντορίνη.

DSC_0531-2Ένα ρεφρέν στο ράδιο τη μερακλώνει, ξαναβγαίνει για δυο κουβέντες, όλοι εδώ είναι δικοί της, ξέρει τι έφαγαν χθες το μεσημέρι για να τους ψήσει κάτι διαφορετικό σήμερα.

Τόσα άστοχα που έχουν ειπωθεί για την «κουζίνα της μαμάς», διστάζεις να κολλήσεις τον όρο στα γεμιστά με το στακάτο ρύζι και τα αρώματα, στα αιθέρια σουτζουκάκια που λιώνουν σαν σύννεφο πάνω στη γλύκα της φρέσκιας ντομάτας, της Ντίνας.

Όμως, αυτή την κουζίνα δεν μπορείς να την περιγράψεις αλλιώς, παρά μόνο σαν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της σπιτίσιας, παραδοσιακής νοστιμιάς. Ο γαύρος λαδορίγανη ζουμερός κι ανάλαφρος με όλη την ευλογία του ολόφρεσκου ψαριού, τα λαχανικά από το μποστάνι μαγεύουν τη χωριάτικη που πριν από τη γεύση σε φλερτάρει με τα ολοζώντανα χρώματά της -σαν ζωγραφιά.

Η τέχνη μιας μαγείρισσας που για ώρες μπορεί να σου αναλύει τη διαφορά ανάμεσα στο δυόσμο και τον μαϊντανό, εδώ ανασταίνει όλο το οικογενειακό νόημα της παλιάς ταβέρνας, που εκτός από το στομάχι ήξερε να φροντίζει με θέρμη τη ψυχολογία του πελάτη.

«Στις δύσκολες μέρες», λέει η Ντίνα, «δεν αρκεί να μαγειρέψεις σωστά έναν κόκορα με μακαρόνια. Πρέπει να παρηγορήσεις, να διασκεδάσεις, να φροντίσεις τον κόσμο σου». Και σε κερνάει σε γενναιόδωρα μπολ καυτή τη φράουλα σε γλυκό κουταλιού. Το σουξέ της που ποτέ δεν πρόλαβε να κρυώσει αφού περνά σούμπιτο από την κατσαρόλα στη λαχτάρα των πιστών της θαμώνων.

Πυγή: Βήμα Gourmet

 

Κοινοποίηση

Τελευταία Άρθρα

9 years ago
Συνταγή για το αγριογούρουνο με λαχανικά και πατάτες στον φούρνο

Η μαγείρισσα Ντίνα Χαρίση μας δίνει τη συνταγή για το αγριογούρουνο με λαχανικά και πατάτες στον φούρνο

10 years ago
Κολοκυθάκια γεμιστά και γαλακτομπούρεκο

Η κυρία Ντίνα μαγειρεύει στο Chef Στον Αέρα

Κολοκυθάκια γεμιστά
Γαλακτομπούρεκο

 

11 years ago
Τι έγραψε το Βήμα Gourmet για τη Παλιά Φάβα

Καθημερινή βράδυ, στα εστιατόρια της γειτονιάς, άδεια τραπέζια. Στην αυλή της Ντίνας, πάλι, ο Μαξ -το κανίς- επί της υποδοχής, δεν προλαβαίνει τα γαυγίσματα.

Η Ντίνα, σε ένα απόλυτο one woman’s …

Η Παλιά Φάβα

Βραβευμένη ως η Καλύτερη Ταβέρνα του 2014 από την Cosmopolis Finezza για τα Hellas Life Style Business Awards. Με μικρή αλλά «θαυματουργή» αυλή και σπιτικό φαγητό.
Η Παλιά Φάβα είναι από εκείνα τα νοσταλγικά μέρη που θυμίζουν την Αθήνα άλλων εποχών, με κεντημένα κουρτινάκια, όμορφα τραπεζομάντηλα και απλές καρέκλες.
Στην κουζίνα, η κυρία Ντίνα Χάλαρη ετοιμάζει πιάτα που εναλλάσσονται καθημερινά, από φρέσκες πρώτες ύλες (μαγειρευτά, κρεατικά, θαλασσινά).

Τα νέα μας

9 years ago
Συνταγή για το αγριογούρουνο με λαχανικά και πατάτες στον φούρνο

Η μαγείρισσα Ντίνα Χαρίση μας δίνει τη συνταγή για το αγριογούρουνο με λαχανικά και πατάτες στον φούρνο

10 years ago
Κολοκυθάκια γεμιστά και γαλακτομπούρεκο

Η κυρία Ντίνα μαγειρεύει στο Chef Στον Αέρα

Κολοκυθάκια γεμιστά
Γαλακτομπούρεκο

 

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα 12:00 - 23:30
Τρίτη 12:00 - 23:30
Τετάρτη 12:00 - 23:30
Πέμπτη 12:00 - 23:30
Παρασκευή 12:00 - 23:30
Σάββατο 12:00 - 23:30
Κυριακή 12:00 - 23:30
Διεύθυνση:
Αχαίων 38, Π. Φάληρο
Τηλέφωνα κρατήσεων:
Σταθερό: 210 9311994
Κινητό: 6939961249
Κινητό: 6937464488
Copyright © 2014
Kατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδας από AlexDev Studio